Av Arthur Danielsen jr

Huset på Bremerholm sto ferdig oppført i begynnelsen av 1840-årene. Det var en tvist om nabohuset som resulterte i at dette huset ble bygget av litt spesielle materialer.

Annen etasje i nabohuset ble revet og materialene ble brukt til å reise huset, som er satt opp rett ved siden av. Der hadde John Jonassen (1776-1844) og broren Reinert (1779-1840) vokst opp (Reinerts hus). John bodde mesteparten av sitt voksne liv på Holmen.(John Jonassen)

Huset på Bremerholm (matrikkel 23) er bygget av materialer fra huset like ved siden av (matrikkel 22) Les om: Ny teori om navnet

Årsaken til at det ble konflikt ligger sannsynligvis i at brødrene Reinert og John begge ble eiere av barndomshjemmet etter at det ble foretatt skifte i forbindelse med at deres far Jonas Jonsen var død i 1812 . Reinert og hans familie ble boende her, mens John altså bodde på Holmen.

Les hele historien