Av Alf Arian Loshamn

Like etter at veien til Loshavn var ferdig, ble det satt opp flere benker langs veien mellom Loshavn og Eikvåg. Fire benker ble laget på dugnad.

Alle benkene fikk fort kjælenavn av ungdommene i Loshavn og Eikvåg, som brukte dem flittig. Den første benken ble plassert i Myra.

På benken sitter fra venstre: Jacob Winge, Josef Tønnessen, Leonard Olsen, Hans Hansen, Arne Tønnesen (Katland), Cornelia Winge og Torbjørg Carlsen. Bak fra venstre står: Åge Winge, Hendrine Jacobsen, Dagny Tønnessen og Ågot Winge. Bildet er tatt en vårdag i 1929. Spaserstokkene til guttene er laget av hasseltre. Barken ble delvis tatt av, slik at det ble et flott mønster. Dette var vanlig å gjøre om våren når sevja begynte å komme opp i trærne.

Denne benken var et samlingssted for alle i Loshavn og ble brukt mest. Siden benken sto så sentralt til, ble den bare kalt for “Benken i Myra.” I Vika, like ved nedkjørselen til Eikvåg, sto den andre benken. Den ble kalt “Betenkelsesbenken”.

Les hele historien