Av Arthur Danielsen jr

Martin Tønnessen (1864-1953) var yngstesønnen til Tønnes og Bertha Torjusen, og han overtok barndomshjemmet i 1895. Huset eide han til sin død.

Dette huset, hvor Martins storesøster Tøri (1843-1931) bosatte seg fordi hun giftet seg med husets sønn Gabriel Carlsen (1843-1933), og Tønnes og Bertha Torjussen sitt lille hus ved foten av Støa, har en parallell historie.

Martin Tønnessen eide huset til venstre (matrikkel 37) i nesten 60 år. I huset til høyre (matr. 32) bodde han sammen med sin niese på sine gamle dager.

Den ugifte sjømannen Martin Tønnessen, som etter en arbeidsulykke ombord sluttet med å seile langfart, hadde også realisert foreldrenes gamle drøm om Amerika, hvor han bodde i flere år. Huset hans (matr. 37) ble for det meste stående tomt.

Les hele historien