Av Arthur Danielsen jr

Ellert Jansen og hans kone Maren fikk i 1809 to fosterbarn i huset. Barnas foreldre var Jan Jansen og kona Anna Jonasdtr, som døde med få års mellomrom. Jan var faktisk Ellerts bror, og Anna var Marens søster.

Ellert Jansens hus i Loshavn. Han fikk oppført dette huset på sin fars tomt midt på 1790-tallet.

Ellert fikk ansvaret for Jan (1804-1847), og hans bror John Jansen i Eikvåg fikk ansvaret for Olene (1802-1825), men begge barna ble oppfostret hos Ellert og Maren i Loshavn, og begge to var altså kjødelig i slekt med dem. Brødrene hadde giftet seg med hver sin søster – fettere og kusiner var de også. Maren(1766-1855) og Ellert hadde fire barn sammen da de plutselig fikk ytterligere to i kosten.

De hadde god plass i det store huset som er plassert litt tilbaketrukket fra bryggene i Loshavn. Ellert (eg Eilert) bygde huset sitt på farens tomt omtrent samtidig med at han giftet seg med sin kusine i 1793.

Les hele historien