Av Arthur Danielsen jr

Høytidsdager har loshavnsfolk alltid tatt alvorlig. Spesielt barna stortrivdes med juletrefester på bedehuset i romjula, og syttendemai-tog som gikk langs bryggene.

Lærer Halvorsen inviterte i jula til fest i skolestua med leker, kaffe, kaker og frukt. Av og til fikk barna også presanger på disse sammenkomstene.Loshavn bedehus har stått sentralt når Loshavnsfolk kom i høytidsstemning.

Det var flere juletrefester i Loshavn bedehus, men den gjeveste var nok festen 2. juledag. Den arrangeres forøvrig ennå – hver eneste jul. På vanlige søndager var det selvsagt søndagsskole, barna var kledd i finstas – og Jacob Reinert Henriksen var lærer her den første tiden.

Syttendemai-toget gikk langs bryggene. Etter toget var det leker og moro på Lomsesanden, som i dag er en campingplass og badestrand ca 2 km unna. Det ble vanlig å feire dagen i Farsund, etter at kommunikasjonsforbindelsene til byen senere ble bedret.

Les hele historien